Neden sıkılırız? Monoton bi hayatımız olduğu için, hep evde olduğumuz için, yapacak bişey olmadığı için… Aslında bunun temel sebebi bizim sıkıcı olmamız, hayatımızı değiştirmek için yeterince çaba harcamamız. Hiç risk almadan, hiç kazanmadan yaşamak istemiyosan ve artık harekete geçme zamanı diyosan okumaya devam et.

 

hgfg

 

1) Film, Dizi, Müzik

dgdt

Önce klasik olanlarla başlayalım. Bize ilham veren filmler, kitaplar tabiki olmazsa olmaz. Can sıkıntınızı gidermek için size bu yaz izlediğim harika TOP 5’imi ve izlerken ingilizcenizide geliştirebileceğiniz müthiş bi site önereceğim.

Dizi: Regular Show, Black Mirror, Game Of Thrones, You’re The Worst, Cosmos

Film: Gifted, The Professional, The Bucket List, Amelie, The Pursuit Of Happynes

Site: https://ororo.tv/tr

Buradan istediğiniz diziyi hem türkçe hem ingilizce alt yazılı izleyebilir. İsterseniz sadece ingilizce alt yazılı izleyip bilmediğiniz kelimelere bakmak için üstüne dokunabilirsiniz. Ruşça, italyanca, fransızca gibi dil seçenekleri de var tabi ama ben önce bi ingilizceyi halledeyim de gerisi kolay kafasındayım 😀

Müzik konusuna gelecek olursak şuan yaptığım gibi youtube’dan Best Remixes Of Popular Songs’un canlı yayınındayım 😛 Onun dışında dışardayken favorilerimden radyo dinlemeyi çok seviyorum.

Günün favori şarkısını da ilan edip geçeyim o zaman:

 

 

2) Eğlenceli Uygulamalar, Siteler

Buaralar fena halde takık olduğum uygulamadan bahsetmek istiyorum

fgh Pinterest: Bir milyoncu gibi içinde ne ararsan var. Özellikle dil öğrenmek için hazırlanmış minik listeler ve görsellere bayılıyorum. Modadan, spora, kurabiyelerden, seyahat edebileceğiniz yerlere kadar yaratıcılığınızı geliştirecek ve size görsel bir şölen yaşatacak her şey var orda.

ftjfyj

 

tdtru Scorp: Hepiniz illa duymuşsunuzdur. Ben burda izleyici konumundayım. Uygulamanın en sevdiğim tarafı keşfet kısmında bulabileceğiniz ”Dünyanın en güzel şeyi nedir?”, ”1 miyon TL mi? 10 yıl fazla yaşamak mı?, ”Sevgilin eski sevgilim daha iyiydi dese” gibi açılmış bir sürü başlıktan bir sürü insanın bazen güldüren bazen gıcık eden düşüncelerini izleyebilmek. 😀

Bunda da favori 5 scorper’ımı paylaşmasam olmaz:

  1. devrimbasaran
  2. mantikliadam
  3. bestekose
  4. cyrano
  5. chucklesmuckles

Bi bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum 😀

aaaa Andy: İngilizce öğrenmek için kullandığım bi uygulama. Karşınızda bi robotla istediğiniz gibi konuşuyorsunuz. En sevdiğim özelliği hemen cevap vermesi. Anlamadığınız kelimeyi hemen What is …? diye yazın o size açıklar. Kolay gelsin.

Youtube’u çok gereksiz kullandığımın farkındayım ama elimde değil siz öyle yapmayın. Başarılı insanların Ted Talks konuşmalarını izleyin mesela benim gibi aptal challenge videoları izlemeyin 😀 Liza Koshy’i çok seviyorum mesela en azından videoları diğerleri gibi 15-20dk değil ve daha eğlenceli.

Instagram, twitter, ekşi sözlüğü falan söylemiyorum zaten onun dışında günlük burç yorumunuza bakmak için Astral Coach. Gece uyuyamayanlar için çok güzel bi meditasyon uygulaması olan Insight Timer’ı öneririm.

 

3) Plan Yap

sfd

 

Kendinize gezip görmek istediğiniz yerler, arkadaşlarınızla yapmak istediğiniz şeyler ya da spora başlamak gibi bi çok konuda araştırma yapıp planınızı oluşturabilirsiniz. Ben şuan yurda götürülmesi gerekenler listesi hazırlıyorum mesela 😀

dhdtyj

 

4) Yeni Bir Şey Dene

sgtrsdy

İlla mükemmel bir şey olmasına gerek yok. Dövme yaptırabilirsin, yeni bi maske deneyebilirsin ya da korkularının üstüne gitmeyi deneyebilirsin mesela. Neden korkuyosun? Yaz bi yere. Korkuların yüzünden kaybettiklerini, kaybedeceklerini düşün ve harekete geç.

Topluluk önünde konuşmaktan korkuyosan bulduğun ilk toplulukta denemelerini yapmaya başla denemeden aşamayacağını bil. Bi huzurevide, lösemili çocuklar vakfında ya da annenin gününde ama ilk bulduğun fırsatta yap bunu önce kendini tanıtmayı dene sonra eğlenmene bak. Korkularını aştığında kendine güvenin gelecek ve daha iyi hissedeceksin.

cjvj

 

5) Kendini Motive et ve Rahatla

xhgcj

Bunu en iyi bilecek olan sensin. Pozitif olmanın hiç bir zararı yok. Kendine küçük hedefler koyup bunlara ulaştıkça kendini ödüllendirebilir ya da iyi olduğun konuların üstüne düşüp zamanla her şeyin neden daha iyi olacağı konusunda kendini ikna edebilirsin.

Fiziksel olarak rahatlamak içinse ılık bir duş aldıktan sonra en sevdiğin yemeği yerken en sevdiğin dizini izleyebilir, oyununu oynayabilir ya da yürüyüşe çıkabilirsin sana kalmış.

 

srgrs

 

Bonus: Bu harika Cuma gününde en sevdiğin şeyleri yapacağın bir Sunday Funday planı yapabilirsin kendine mesela. Görüşürüzzz 😀


 

 

 

 

 

 


“Can Sıkıntısına İyi Gelen 5 Şey” için bir cevap

  1. çekilme hortumu ile beyaz mutfak musluk Avatar

    Bu, paylaştığınız harika bilgilendirici bilgiler…. First this is a Great list Hosting Information Sites , Superb Work helpful Information , Post I like Its Thank You very Much For Sharing me , keep it up Really Great Staff ,

    Beğen

Yorum bırakın